Visszakerül a Pro Kultúrához a GYIK Rendezvényház

Csütörtök reggel Pataki András, a Pro Kultúra Nonprofit Kft. jelenlegi ügyvezetője, valamint Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora tartottak közös sajtótájékoztatót.

Megerősítést nyert az, ami egyébként már egy ideje köztudott volt: visszakerül a Pro Kultúrához a GYIK Rendezvényház, avagy a Gyermek- és Ifjúsági Központ. Október 1-jétől már a Pro Kultúra üzemelteti az intézményt, az év végéig betervezett programokat azonban természetesen még megtartják.

Keszei Lászl

Január 1-től változik valamelyest a kínálat, az alapelvek azonban maradnak: nem akarnak egy második színházat csinálni a GYIK-ból, mely továbbra is fontos közművelődési központ szeretne maradni. A következő időszakban azonban lesznek területek, melyek nagyobb prioritást élveznek majd: ilyen lesz a táncművészet, amit szeretnének széles körben hozzáférhetővé és tanulhatóvá tenni. Lesz néptánc, népzene, hagyományőrzés, a Sopron Balett és a Sipos Ferenc nevével fémjelzett néptánc és a Sopron Táncegyüttes is helyet kap majd a központban.

Keszei Lászl

A Pro Kultúra és a Soproni Egyetem stratégiai megállapodásra lépett, a cél az, hogy szorosabb együttműködés jöjjön létre a két intézmény között. Pataki András elmondta, egyetemi bérletet akarnak létrehozni, az egyetem dolgozói, hallgatói számára. Ehhez kapcsolódni fognak azok a színházi folyamatok, amik egyrészt érinti a színházpedagógiát, másrészt a különböző irodalmi és kulturális programokat. A komoly múltra visszatekintő színi tanoda Sopronban nem hagyományos színházi képzés, hanem célja, hogy a lehető legszélesebb körben megismertessék a művészet produktumait a feltörekvő generációkkal. Fejlesztések lesznek a Soproni Egyetem Botanikus Kertjében is, erről egy későbbi sajtótájékoztatón számolnak be részletesebben.

Keszei Lászl
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek