Visszakerül a Pro Kultúrához a GYIK Rendezvényház

Csütörtök reggel Pataki András, a Pro Kultúra Nonprofit Kft. jelenlegi ügyvezetője, valamint Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora tartottak közös sajtótájékoztatót.

Megerősítést nyert az, ami egyébként már egy ideje köztudott volt: visszakerül a Pro Kultúrához a GYIK Rendezvényház, avagy a Gyermek- és Ifjúsági Központ. Október 1-jétől már a Pro Kultúra üzemelteti az intézményt, az év végéig betervezett programokat azonban természetesen még megtartják.

Keszei Lászl

Január 1-től változik valamelyest a kínálat, az alapelvek azonban maradnak: nem akarnak egy második színházat csinálni a GYIK-ból, mely továbbra is fontos közművelődési központ szeretne maradni. A következő időszakban azonban lesznek területek, melyek nagyobb prioritást élveznek majd: ilyen lesz a táncművészet, amit szeretnének széles körben hozzáférhetővé és tanulhatóvá tenni. Lesz néptánc, népzene, hagyományőrzés, a Sopron Balett és a Sipos Ferenc nevével fémjelzett néptánc és a Sopron Táncegyüttes is helyet kap majd a központban.

Keszei Lászl

A Pro Kultúra és a Soproni Egyetem stratégiai megállapodásra lépett, a cél az, hogy szorosabb együttműködés jöjjön létre a két intézmény között. Pataki András elmondta, egyetemi bérletet akarnak létrehozni, az egyetem dolgozói, hallgatói számára. Ehhez kapcsolódni fognak azok a színházi folyamatok, amik egyrészt érinti a színházpedagógiát, másrészt a különböző irodalmi és kulturális programokat. A komoly múltra visszatekintő színi tanoda Sopronban nem hagyományos színházi képzés, hanem célja, hogy a lehető legszélesebb körben megismertessék a művészet produktumait a feltörekvő generációkkal. Fejlesztések lesznek a Soproni Egyetem Botanikus Kertjében is, erről egy későbbi sajtótájékoztatón számolnak be részletesebben.

Keszei Lászl
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek