Szüntessék meg a szelektív szigetet a Végfordulaton

A környéken járók elképednek, a környék lakói torkig vannak. A szelektív sziget jó koncepció, de csak akkor, ha normálisan használják őket.

Egész fotógalériám van már a Végfordulaton található szelektív szigetről. Bár a hulladékot hetente többször is elszállítják, gyakran úgy néz ki, mint egy illegális szemétlerakat. A túlcsorduló konténerek mellé pedig nem csak olyan szemetet raknak le, ami már azokba nem fért bele, hanem olyanokat is, amik a zöldudvarba valók.

Végfordulat, 2021.10.03.
enyugat.hu

A Végfordulaton található szelektív szigete egy speciális helyzetben van, hiszen az utcában két iskola, óvoda is működik, nemsokára pedig bölcsőde is lesz. A konténerek és az azok mellett rendszerint felhalmozódó lomtalanítási hulladék pedig egész konkrétan egy élelmiszerbolt ablaka alatt vannak. Mit látnak azok a gyerekek, akik nap mint nap erre járnak iskolába, óvodába?

Végfordulat, 2021.09.13.
enyugat.hu

Ráadásként a konténerek pont a járdát foglalják el, így aki erre jár, az útra kényszerül, akár kerekesszékkel, akár babakocsival, ahol pedig a jármű és gépjárműforgalom szinte folyamatos.

Végfordulat, 2021.08.08.
enyugat.hu

Talán az lenne tényleg a legjobb megoldás, ha itt, ilyen formában megszüntetnék a szelektív szigetet. Eleve családi házas környékről van szó, ahol a szelektíven gyűjtött hulladékot zsákosan szállítják el. Privát véleményem, hogy esetleg alternatív megoldás lehetne, ha a konténereket az S-Market hátsó parkolójában helyeznék el, ahova csak nyitva tartási időn belül lehetne elhelyezni szelektíven gyűjthető szemetet, és persze be is lenne kamerázva.

Végfordulat, 2021.04.25.
enyugat.hu
Továbbra is megoldhatatlan probléma 2020. December 10. 08:38
Van, ami nem változik 2020. June 08. 07:33
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek