Soproni zenekar a bécsi tehetségkutató fesztiválon

Ausztria egyik legnagyobb tehetségkutató versenye most szombaton, október 9-én este 20:00 órakor kezdődik Bécsben, a Gasometerben. A Planet Festival Tour legjobb 12 zenekara közé került a soproni Simple Mindset is, akik szombaton egy 20 perces koncertet adhatnak.

Az ORF magyar oldala szerint a háromtagú együttesből ketten Bécsben tanulnak a Vienna Music Instituton, így ennek is köszönhető, hogy két évvel ezelőtt jelentkeztek erre a megmérettetésre. Az est programjában összesen 12 zenekar szerepel, és méri össze tudását a versenyben. A nyerteseket a zsűri és a közönség 50-50% arányban választhatja ki, aki megveszi a belépőt a döntőre, az egyben a jeggyel megkapja a szavazócédulát is.

A Simple Mindset tagjai, Giczi Balázs, Szabó Bence és Budai Tamás zenei irányként a klasszikus rock felé sorolják be magukat, de más stíluselemek is megtalálhatók a zenéjükben. Közösen dolgoznak a dalaikon, és arra törekszenek, hogy inkább a dallamos irányt képviseljék. Főként angol nyelven énekelnek, bár írnak dalokat magyarul is, de nem titkolt szándékuk, hogy mind Ausztriában, mind Európa más országaiban is érvényesülni szeretnének a zenéjükkel. Bár mindhárom tag hasonló zenei ízlésvilággal rendelkezett, egyszerre mindegyikük egyedi stílust is képviselt. Ezen elemek keveredéséből született meg a zenekar hangzásvilága.

A zenekar tagjainak célja az is, hogy a klasszikus rockzenét modern formába öltve népszerűsítsék a fiatalok körében, remélik, hogy szenvedélyes szeretetüket a zene iránt a közönségnek is át tudják adni, ezzel felkeltik, fenntartják a fiatalok, egyben minden korosztály érdeklődését a “legszabadabb" zenei műfaj iránt.

Simple Mindset

A Simple Mindset első középlemeze (EP), 5 saját szerzeménnyel 2019 január 28-án jelent meg. A zenekar rövid távon szeretné zenéjét minél szélesebb körben megismertetni, akár felvételeik, akár élő koncertjeik által. Távlati céljuk, hogy ezt a számukra szeretett és dédelgetett projektet a lehető legmagasabb színvonalra emelve, kizárólag ennek a fejlesztésével és népszerűsítésével foglalkozhassanak.

( magyarok.orf.at )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek