Október 15-től 3G-szabály lehet minden osztrák munkahelyen

Az intézkedés mindenkire vonatkozni fog.

Az osztrák egészségügyi minisztérium szigorúbb koronaszabályokat tervez a munkahelyen. Az új intézkedéseket október közepétől kell alkalmazni - jelentette a Heute.at. Wolfgang Mückstein miniszter javaslata október 15-től 3G-szabályt ír elő a vállalatoknál.

Az intézkedés a vállalkozások minden alkalmazottjára, tulajdonosára és üzemeltetőjére vonatkozik, mindenkire, aki találkozik kollégákkal vagy ügyfelekkel a munkahelyen. A 3G-szabály alapján oltottnak, felgyógyultnak vagy Covid-negatívnak kell lennie a dolgozónak - természetesen a védettséget megfelelően igazolva.

A minisztérium tervezete szerint a munkavállalóknak a munkahelyükre mindig magukkal kell vinniük a bizonyítékokat. Azoknak az embereknek, akik nem felelnek meg a 3G-szabálynak a vállalatoknál, súlyos következményekkel kell szembenézniük. Például fizetés nélküli szabadságra küldhetik és elbocsátások is lehetségesek.

A szabályok betartását ellenőrizni is fogják. A korábbiakhoz hasonlóan a nyugdíjas- és idősotthonokban, valamint a kórházakban dolgozókat csak akkor veszik fel, ha fel tudják mutatni az érvényes 3G-tanúsítványt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek