Határtörténeti vándorkiállítás

Ausztria és Magyarország 100 éves határtörténetét dolgozza fel az a vándorkiállítás, amit szerdán nyitottak meg a felsőőri OHO-ban. Az osztrák és magyar szakemberek, történészek, muzeológusok által összeállított kiállítás német, magyar és angol nyelvű molinókon mutatja be az osztrák-magyar határ történetének legfontosabb eseményeit 1921-től egészen a közelmúltig.

"Láttuk, hogy a határvonal beleíródott az emberek életébe, mindennapjaiba is, ezeket a sztorikat kezdtük összegyűjteni, dokumentálni, ebből lett a projekt és ezt látjuk a kiállításon" , mondta Baumgartner Gerhard történész, a projekt ötletgazdája az ORF magyar szerkesztőségének . A projekt keretében egy digitális térképet is létrehoztak, ahol a településekre kattintva helyi történeteket ismerhetnek meg az érdeklődők. A Border(hi)stories együttműködésben megvalósuló vándorkiállítás október 16-ig az OHO-ban látható, jövő év tavaszáig pedig még hat helyen, többek között Somfalván (Schattendorf), Kismartonban (Eisenstadt) és Alsóőrben (Unterwart) is megtekinthető lesz.

( magyarok.orf.at )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek