Egy német napilap szerint az EU Bizottsága fellép Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormánya ellen

Az uniós hatóság évek óta szembesül azzal a váddal, hogy túl keveset tesz a jogállamiság lerombolásának megakadályozása érdekében.

Többéves tétovázás után, egy médiajelentés szerint az EU Bizottsága fellép Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormánya ellen - írja az ORF.at . A Handelsblatt német gazdasági napilap bizottsági körökre hivatkozva arról számolt be, hogy a hatóság először kívánja alkalmazni az új jogállamisági mechanizmust. A budapesti kormányt októberben kell erről tájékoztatni.

Brüsszel az év eleje óta gyűjt információkat a sikkasztásról és a korrupcióról. Magyarország esetében most annyi információ állt össze, hogy a konkrét intézkedések indokoltak - folytatja az újság. Az uniós hatóság évek óta szembesül azzal a váddal, hogy túl keveset tesz a jogállamiság lerombolásának megakadályozása érdekében olyan országokban, mint Magyarország és Lengyelország.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek