Még mindig nem üzemel a nagycenki pályamérnökség

Közel egy éve használjuk már az M85-ös gyorsforgalmi soproni szakaszát is, az objektum mégis üres. Megkérdeztük miért.

Az M85-ös tavaly átadott szakaszához tartozik Nagycenknél a pályamérnökség. Bár a hatalmas épület éjszaka is ki van világítva, az azért látszik, hogy még nem használják az épületet. Tavaly december óta a gyorsforgalmi már Sopronig ér, sőt, már a városon túl is dolgoznak az útépítők, a nagycenki mérnökség mégis csendes. Információt kértünk a NIF Zrt-től erre vonatkozóan. Kérdeztük azt is, hogy milyen feladatokat látnak majd el az itt dolgozó szakemberek és mikor veszik birtokukba a komplexumot.

- Katasztrófavédelmi kérdések miatt a létesítmény használatbavételi engedélyezési eljárása elhúzódott. A használatbavételi határozat 2021. szeptember 8-án vált véglegessé. A létesítményt 2021. szeptember 23-án adtuk át a Magyar Közútnak üzemeltetésre - közölte a NIF.

Ezek után nyilván a közúthoz fordultunk, de ki tudja miért, tőlük is csak egy egészen szűkszavú választ kaptunk:

- Az M85-ös autóút új, nagycenki mérnökségének berendezése és felkészítése folyamatban van, hamarosan a szakembereink is birtokba vehetik az új telephelyet, ahonnan az autóút üzemeltetési és fenntartási feladatait láthatjuk el, hasonlóan a pálya másik szakaszát kezelő csornai mérnökségünkhöz - írta a Magyar Közút.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek