Adókedvezményt kér a beoltottak számára az Osztrák Orvosi Kamara elnöke

Szekeres Tamás szerint a közjó iránti személyes elkötelezettséget kellene támogatni.

Az osztrák lakosságnak mindössze 61 százaléka van teljesen beoltva a koronavírus ellen. A szakértők szerint ez nem elég, különösen a fertőzőbb delta változat miatt sürgősen nagyobb arányra van szükség. Az Osztrák Orvosi Kamara (ÖÄK) elnöke, Szekeres Tamás most adókedvezményt kér a beoltott emberek számára. Ez az út helyes, hatékony és célszerű - idézte az orvost az ORF.at .

"Mindenki, aki be van oltva, jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba, és megtakarítsuk magunknak azokat a korlátozásokat, amikért drágán megfizetünk mi is, az ország is" – mondta Szekeres. "A jelenlegi rendkívüli helyzetben az államnak az oltási hajlandóságot adókedvezményekkel kellene honorálnia" - javasolta a kamara elnöke.

Véleménye szerint az intézkedés költségei nem kerülnének többe, mint a kijárási korlátozások vagy a hosszan tartó védelmi intézkedések. A gazdasági és társadalmi következményekkel, valamint az egészségügyi rendszerre nehezedő további terhekkel szemben a közjó iránti személyes elkötelezettséget kellene támogatni – jelentette ki Szekeres Tamás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek