Szociális bolt nyílt Felsőőrben

A tervek szerint a közeljövőben Burgenland minden járásában nyílik majd egy, a tartomány által üzemeltetett szociális bolt, mely a rászorulókat igyekszik segíteni.

Az ORF magyar oldalának beszámolója szerint a felsőőri (Oberwart) Sonnenmarkt a Wienerstraßen található, a vásárlótér mellett pedig egy kávézó is tartozik hozzá. Az üzletben közel 500 termék közül válogathatnak rendkívül kedvező áron olyan rászorulók, akiknek jövedelme nem ér el egy bizonyos szintet. Leonhard Schneemann szociális ügyekért felelős tartományi tanácsos szerint egyedül keresőknél ez 1230 euró, házaspárok esetében 1640 euró, plusz 300 euró felár gyermekenként.

„Burgenlandban 50.000 személyt veszélyeztet az elszegényedés ezért itt az ideje, hogy tegyünk valamit.“ mondta Hans Peter Doskozil tartományfőnök a Sonnenmarkt megnyitóján. A Felsőőri Sonnenmarkt üzemeltetője a Volkshilfe Burgenland. A kávézó részlegben egy szociális munkás segíti bármely kérdés esetén a vásárlókat. A következő ilyen jellegű szociális üzlet egyébként november 19-én nyílik Nagymartonban (Mattersburg).

Leonhard Schneemann tartományi tanácsos, Hans Peter Doskozil tartományfőnök, Verena Dunst tartományi parlamenti elnök, a Volkshilfe Burgenland tiszteletbeli elnöke, Johannes Zsifkovits, a Soziale Dienste Burgenland GmbH képviselője
Bgld. Landesmedienservice / Daniel Fenz
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek