Pánikgombbal szabadult meg volt párjától a nő

A férfi félholtra verte és megöléssel is fenyegette "szerelmét".

A férfi nem tudta elfogadni a 2019 nyarán bekövetkezett szakítást, ezért a nő akarata ellenére, a kulcsai megszerzését követően behatolt a sértett lakásába, és ott eszméletvesztésig bántalmazta őt. Magához térve a nő megnyomta a pánikgombot, kiérkeztek a biztonsági szolgálat munkatársai, akik a férfit elküldték, de ő távozáskor ellopta a nő kulcsát, és később ismételten visszatért a lakásba - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a visszatérő férfi egy konyhakést tartott a nő mellkasához és megöléssel kezdte őt fenyegetni, aminek a visszatérő járőr fellépése vetett véget.

A férfi két nappal később a lépcsőházban várta, hogy a sértett győri lakásának ajtaja valamikor kinyíljon. Mikor a mit sem sejtő sértett kinyitotta az ajtót, belépett a lakásba, elvette a nő kulcsait és nem volt hajlandó távozni onnan.

Két héttel később ugyancsak a lépcsőházban várta a sértettet, bement vele a lakásába, majd ismét bezárta az ajtót és közölte, hogy a sértettet „délutánig nem engedi sehova”. A nő megnyomta a pánikgombot, mire a férfi elmenekült.

Ezen két hét leforgása alatt a férfi 240 alkalommal hívta telefonon a sértettet, emellett számos alkalommal csengetett és kopogtatott a sértett lakásának ajtaján.

Egy hónappal később a férfi újra bejutott a sértett lakásába úgy, hogy a lépcsőházban várakozott, a lakás ajtajának kinyílásakor a lakásba bement és onnan azt követően távozott, hogy a sértett megnyomta a pánikgombot, a járőrök pedig kivezették a lakásból.

Az ügyészség az elkövetőt öt bűncselekménnyel vádolja: folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés vétségével, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével és háborgatással elkövetett zaklatás vétségével. Vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek