Elfogadták a kihívást: egy hónapon át csak vizet isznak

Az Aqua Challenge lényege, hogy az önkéntesek egy hónapon át kizárólag vízzel pótolhatják folyadékszükségletüket. A soproni Líceum 7. A osztálya be akarja bizonyítani: nincs is jobb szomjoltó a tiszta víznél.

Második alkalommal hirdeti meg a folyadékpótlás jelentőségére fókuszáló és egyúttal a vízfogyasztást népszerűsítő kihívást az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Aqua Challenge néven, október 1. és 31. között. A Líceum 7. A osztálya, Radasics Csaba osztályfőnökkel együtt, önkéntesnek jelentkezett, vállalva a kihívás feltételeit. Nincs kóla, édes üdítő, kakaó - csakis víz.

Egy hónapon át vizet isznak. Igent mondtak a kihívásra.
Líceum

- Osztályfőnökünktől hallottunk a kihívásról, s mivel az osztály nagy része egyébként is vizet szokott hozni a kulacsába, jelentkeztünk. Persze otthon sem iszunk mást - mondják lelkesen a hetedikesek. Ugyan még csak néhány nap telt el az októberből, állítják, nem is esik nehezükre lemondani az üdítőkről, sőt, próbálják meggyőzni családtagjaikat is a víz jótékony hatásairól... Sorolják is a kulcsszavakat: egészséges, nem hízlal, tiszta, mindenhol elérhető, olcsó, hidratál...

Elárulják, hogy osztályfőnökükkel korábban is sokat beszélgettek a helyes életmódról, az egészséges táplálkozásról is. A tanár úr néha még az uzsonnás dobozokba is belekukkant, van-e ott megfelelő zöldség és gyümölcs...

A kihívás sikeres teljesítése érdekében az Élj könnyebben! – merőkanál.hu Facebook-oldalon minden nap praktikus tanácsokat és hasznos, hiteles információkat is közzé tesznek a vízfogyasztással kapcsolatban, ezeket azoknak is érdemes elolvasni, akik most nem jelentkeztek a kihívásra. A motiváció fenntartása érdekében hetente nyereményjátékot is hirdetnek, de a 7. A számára valószínűleg nem a lényeg. Ők közösséget építenek, figyelnek a saját és egymás egészségére, miközben egy vidám kihívást teljesítve vízzel koccintanak.

Az Aqua Challenge lényege, hogy az önkéntesek egy hónapon át kizárólag vízzel pótolhatják folyadékszükségletüket.
Líceum
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek