Sopronban is akcióztak a rendőrök

Tizenkét ittas vagy bódult állapotú sofőrt szűrtek ki, tízen nem használták a biztonsági övet, sebesség-túllépést hét esetben regisztráltak a járőrök Győr-Moson-Sopron megyében.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a megyében, amelynek során olyan járművezetőket szűrtek ki a forgalomból, akik súlyos szabályszegéseket követtek el közlekedésük során.

Az elmúlt hetén több olyan súlyos, sőt tragikus baleset történt a megyében, amelyek egy része amiatt következett be, hogy a járművezetők megszegték az alapvető közlekedési normákat. A megyei rendőr-főkapitányság rendőrei a szabályok megszegőinek kiszűrése érdekében 2021. október 8. és október 10. között fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak. A kontroll során az egyenruhások a sebesség túllépésre, az ittas, illetve bódult gépkocsivezetők kiszűrésére, valamint a biztonsági öv használatának vizsgálatára helyezték a hangsúlyt - ítja honlapján a rendőrség.

Az akcióban több mint kétezer személyt ellenőriztek, közülük tizenkét ittas vagy bódult állapotú sofőrt szűrtek ki, tízen nem használták a biztonsági övet, sebesség-túllépést hét esetben regisztráltak a járőrök és száznegyvenkettő helyszíni bírságot szabtak ki a közlekedési szabályok megszegőivel szemben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek