A román rendszámú csempészautó Nagycenkig jutott

Húsz, magát afgánnak valló férfi ült a sofőr mögött. Papírok nélkül...

A Készenléti Rendőrség járőrei, akik a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén teljesítettek szolgálatot, október 12-én 19 óra 40 perckor a 85-ös számú főúton, Nagycenk külterületén ellenőriztek egy román rendszámú gépkocsit, amit egy 36 éves román férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további húsz, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Húsz férfi ült hátul a járműben.
police.hu

A rendőrök a járművezetőt elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra történő előállítását követően vele szemben a nyomozók embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek