Burgenlandban szinte óránként történik vadbaleset

A Fertő környékén a legmagasabbak a számok. Nemcsak az állatok, gyakran az emberek is megsérülnek az ütközés során.

Statisztikailag óránként egy vadbaleset történik Burgenland útjain. Nem ritka, hogy ezekben a balesetekben az autóban ülő emberek is megsérülnek. A közlekedésbiztonsági kuratórium és az Osztrák Biztosító Szövetség felhívja a figyelmet erre a veszélyforrásra és a sebesség csökkentésére kéri a sofőröket.

Az előző évben 24 burgenlandi sérült meg a vadon élő állatokkal való ütközés során. A vadbalesetek kockázata Burgenlandban, a Fertő-am See körzetben a legmagasabb. Ha 60 km/h sebességgel üt el az autó egy őzbakot, akkor majdnem egy tonna ütősúly hat a járműre és az utasokra - számítja ki a közlekedésbiztonsági kuratórium. A vadon élő állatokat érintő balesetek leggyakoribb okai a figyelmetlenség és a figyelemelterelés, és a nem megfelelő sebesség. Minden második vadon élő baleset ráadásul sötétben történik.

Vészhelyzetben keményen kell fékezni, és határozottan tartani a kormányt - tolmácsolja a szakemberek tanácsait az ORF.at. Még akkor is, ha az ember ösztönösen inkább kerülni akarná az ütközést. Nem ajánlott a kitérő manőver, mert sokkal kockázatosabb, mint az ütközés.

A 2019/2020-as szezonban 8.487 vadon élő állat volt érintett közlekedési balesetben. Ausztria egész területén több mint 80 ezer.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek