Még nincs 21 éves, de már dossziéi vannak a soproni rendőrségen

Huszonnyolc rendbeli lopás, egy jármű önkényes elvétele és egy pénzhamisítás is van annak a soproni fiatalembernek a számláján, aki bár éveket töltött már javító-nevelő intézetben, csak nem akart jó útra térni.

Márpedig kénytelen lesz a sorozatos lopások és más bűncselekmények elkövetéséről leállni, sőt, tulajdonképpen már meg is tette. Tekintve bűnlajtsromát nincs mit csodálkozni azon, hogy már hosszú hónapok óta "előzetesben" van. Az viszont elképesztő, hogy alakul ki ilyen fiatalon egy bűnözői profil, akinek ügyei már vaskos dossziékat töltenek meg a Soproni Rendőrkapitányságon. A fiatalember által elkövetett bűncselekmények bizonyítása és összesítése rengeteg feladatot adott a rendőrségnek.

Mindössze tizennégy éves volt, amikor 2015-ben a bíróság javító-nevelő intézetbe küldte, de még a 2018-as eltávozása alatt is rendőrt kellett hívni miatta. 2019-ben szabadult, s azóta folyamatosan munkát ad a bűnüldözőknek.

- Több vagyon elleni bűncseleményt követett el, ha valamire szüksége van, elveszi a másét vagy az üzletekből cseni el, de elvisz minden mozdíthatót értékesítési szándékkal is. Nem dolgozik, bűncselekményekből tartja fenn magát - mondja a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálója.

- Megpróbálkozott a pénzhamisítással is, a soproni piacon bukott le egy hamis tízezressel 2020 decemberében. De kötött el autót is, és gyakran félkész házakban húzza meg magát, mert már laknia sincs hol - rajzolja tovább a fiatalember portréját az őrnagy. És a fiú még nincs 21 éves... A rendőrségi anyagai már a tanúvallomásokkal kiegészítve vádemelésre vannak előkészítve, ő pedig hosszú hónapok óta letartóztatásban várja, hogy bíróság elé állítsák. Szomorú történet ez, és kevés az esély a happy and-re. A bűnözői karrierre törő fiatalember sorsában az is elkeserítő, hogy magához vonzza a hozzá hasonló gyenge jellemeket, és több bűncselekményt közösen, társtettesként követnek el. Pedig nincs sok esélyük a tolvajoknak. A nagyobb üzletek már mind be vannak kamerázva Sopronban is - sőt, sok kisebb is -, a közterületek biztonsági kamerái szintén nagy segítséget nyújtanak a nyomozóknak, majd a bizonyításhoz a vizsgálóknak. Sopron folyamatosan bővíti is a kamerahálózatát, ezzel is segítve a rendőrség munkáját.

Talán börtönévei alatt rájön majd a 21. születésnapját biztosan a rácsok mögött töltő fiatalember is: esélytelen, hogy megússza...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek