Önjelölt határvédők a burgenlandi oldalon

Elég félelmetesek lehetnek, ahogy csoportjaik a határban cirkálnak.

Egy furcsa csoportosulás a közösségi megosztókon arra kéri a burgenlandiakat, hogy akadályozzák meg és jelezzék az illegális határátlépeseket. Már az Alkotmányvédelmi Hivatal is foglalkozik a jelenséggel.

Vörös kabátot és rövid hajat viselnek, fáklyát tartanak a kezükben - írja a csoportról a Kurier.at . Az éjszaka közepén tartott tájékoztatóikon mutatkoznak be, az erről készült videókat a Twitteren osztják meg. Kukoricatáblákon sétálnak át, és karjelzésekkel mutogatnak a magyar határ felé. Mindebbből úgy tűnik az illegális határátlépéseket akarják civilként megakadályozni...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek