Vérüket adták a soproni rendőrök

Társadalmi szerepvállalásban az egyenruhások élen járnak.

- Nagyon jó partneri kapcsolatunk van a Soproni Rendőrkapitánysággal, ahol évente kétszer is szervezünk véradást – mondta el Szijjártó Gyöngyi, a Magyar Vöröskereszt Soproni Területi Szervezetének munkatársa.

Véradás a soproni BM Klubban.
Soproni Rendőrkapitányság

- A rendőrökre mindig lehet számítani, még a pandémia okozta nehéz időkben is sokan jöttek közülük. Azért is szeretünk idejönni, mert nagyon jó a helyszín: szép, kulturált, rendezett és tiszta. A mostani alkalommal összesen harminc rendőrségi dolgozó adott vért. Volt, aki most először, és volt, aki már veteránnak számít - tette hozzá Szijjártó Gyöngyi.

Philippovits Beátának, az igazgatási osztály rendészeti szakügyintézőjének ez volt az első alkalom. Elmondta, hogy szeret segíteni az embereken, és úgy érezte, most jött el annak az ideje, hogy így járuljon hozzá valaki egészségéhez. Reméli, hogy az a közel fél liter vér, amit adott, valóban sokat jelent annak, aki kapja.

A nyomozók közül Kovács Balázs rendőr hadnagy vélte úgy, hogy a véradás fontos feladat egy rendőr életében, mert ez a társadalmi szerepvállalásukkal van összhangban.

Kovács Miklós alezredes már rutinos véradó.
Soproni Rendőrkapitányság

A már 43. alkalommal karját nyújtó Kovács Miklós alezredes, a Közlekedésredészeti Osztály vezetője, rutinos veterán. Számára az egészségügyi segítségnyújtáson túl az is fontos, hogy saját szervezetének is jót tesz, ha vért ad. Nem utolsó sorban azt is minden alkalommal felemelő érzésként éli meg, amikor sms-t kap arról, hogy felhasználták a vérét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek