A hallgatók 80 százaléka beoltatta magát a Széchenyi István Egyetemen

Ezzel hozzájárultak ahhoz is, hogy az oktatást jelenléti formában folytathassa az intézmény.

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak 80 százaléka felvette a koronavírus elleni vakcinát, ezzel is segítve a Covid-19 elleni védekezést. Az intézmény számos járványellenes intézkedése mellett a magas átoltottság is hozzájárul az egyetemi polgárok egészségnek védelméhez.

„Azért oltattam be magam, mert ezzel szeretném védeni a magam és a családom egészségét is. Hamar túl lehet esni az injekción, és nem jár különösebb mellékhatásokkal. Ha nem lenne oltás, akkor az egyetemen nem lehetne rendezvényeket tartani, így én örülök neki, hogy nagy az átoltottság a fiatalok körében” – nyilatkozta Kovács András Péter, a Széchenyi István Egyetem gépészmérnök hallgatója. Hozzá hasonlóan Zakócs Tamara tanítójelölt is kiemelte, hogy rengeteg előnnyel jár a vakcina. „Védettségi igazolvánnyal szabad az utazás, könnyebb az életem. Azért is támogatom az oltást, mert segít a szervezetünknek leküzdeni a vírust, és egy újabb hullám esetén megelőzhetők az esetleges lezárások és hogy a kórházak túltelítetté váljanak. Bízom benne, hogy az egyetemen nem lesz szükség újból a távoktatás elrendelésére” – fogalmazott.

Kovács András Péter és Zakócs Tamara az egész egyetemi közösséget is védik azzal, hogy beoltatták magukat.
Májer Csaba József/Széchenyi István Egyetem

A Széchenyi István Egyetemen korántsem csak ők érezték fontosnak, hogy így védekezzenek a koronavírus ellen, hanem a hallgatói közösség döntő többsége is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szeptember második felében készült felmérése szerint az intézmény hallgatóinak 80 százaléka felvette a vakcinát. Az arány minden karon rendkívül magas, de az Egészség- és Sporttudományi Kar, valamint a Művészeti Kar kiemelkedik a 85, illetve 84 százalékos értékével.

„Köszönjük a hallgatóknak, hogy felelősen gondolkodtak, és ilyen nagy arányban kérték a koronavírus elleni oltást. Ezzel nemcsak magukat, családjukat és barátaikat, hanem az egész egyetemi közösséget is védik, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az oktatást jelenléti formában folytathassuk. A magas átoltottságnak azért is örülünk, mert intézményünk számára kiemelten fontos a munkatársak és az itt tanulók egészségének védelme. Ennek érdekében hőkapukat és kézfertőtlenítőket szereltünk fel épületeinkben, valamint rendkívül nagy figyelmet fordítunk a takarításra, különösen a mosdók és a közösségi helyiségek higiéniájára. Büszkék vagyunk arra, hogy intézményünk a térség javát szolgálva jelentős szerepet vállalt a járvány elleni védekezésben. Az első hullám idején ambulancia és karantén működött győri campusunk területén, a második hullámtól pedig megszerveztük, hogy a hallgatók önkéntes munkával segítsék a betegellátást és a teszteléseket” – nyilatkozta dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem kancellárja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek