Szja-visszatérítés: fontos tájékoztatást adott a NAV

Annak jár a gyermeket nevelő szülők adó-visszatérítése, aki idén jogosult volt családi kedvezményre, akár csak egy napra is.

Nem kell visszafizetni május 20-ig a 2022. február 15-ig kiutalandó szja-visszafizetést, ugyanis akitől év közben szabályosan vonták le az adóelőleget, annak visszajár – pontosított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A Portfolio értesülései szerint minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajár az adó, amit 2021-ben megszerzett jövedelemből vontak le, a katások esetében a tételes adó negyede. 

Annak jár a gyermeket nevelő szülők adó-visszatérítése, aki idén jogosult volt családi kedvezményre, akár csak egy napra is. A családi kedvezményre pedig azok jogosultak, akik gyermek után szülőként családi pótlékra jogosultak, várandós nő és vele közös háztartásban élő házastárs, családi pótlékra saját jogán jogosult, rokkantsági járadékban részesül – emelte ki a NAV közleményében.

A portál szerint a visszafizetés felső határa a 2020 decemberi adatok alapján számolt éves átlagbér 15 százaléka. Legfeljebb 809 ezer forintot térít vissza az állam külön-külön azoknak a szülőknek, akik az szja és az ekho szerint adóznak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek