Márki-Zay Péter lehet a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt

60%-os feldolgozottságnál már 63 ezer szavazattal, 58:42 arányban vezet Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztáson, országos szinten. A DK jelöltje, Dobrev Klára elismerte vereségét, gratulált Márki-Zaynak. Dobrev mindenkit megkért, hogy mostantól kezdve ne egymással foglalkozzanak, hanem csak azzal, hogy a hatpárti ellenzék hogyan fogja legyőzni Orbán Viktort a 2022-es országgyűlési választáson.

20 óra előtt nem sokkal Márki-Zay Péter is gyakorlatilag győzelmi beszédet mondott fővárosi eredményváróján. A Népszava szerint az ellenzék leendő, közös kormányfőjelöltje a rá nagy számban szavazó fiatalokról beszélt és az új voksolókról, "akiknek lendületére szükség volt a választás átfordításához”. Ezután a javára visszalépő Karácsony Gergely és a pártok támogatását köszönte meg és kiemelte azokat a jobbikosokat, akik „a pártvezetés semmitmondó nyilatkozatai ellenére is elmentek választani.” Emellett, a kampány alatt már nem először elnézést kért azoktól, akiket az elmúlt időszakban megbántott. Elmondta, hogy kölcsönösen biztosították egymást Dobrev Klárával arról, hogy kölcsönösen el fogják fogadni az ellenzék jelöltjét, akit megválasztanak.

Karácsony Gergely Márki-Zay Péter eredményváróján, az Anker közben beszélt. Szerint győztek, tízmillió magyar győzelme ez. Szerinte egyetlen vesztese volt az estének, őt Orbán Viktornak hívják. A főpolgármester szerint ez a szelídség és a hazaszeretet forradalma. “A szavazók elmondták, hogy más ellenzéket akarnak, ami képes az együttműködésre, megköt minden jó kompromisszumot, de nem köt meg rosszakat. Szerinte ezzel véget lehet vetni az elmúlt harminc év polgárháborújának”.

(Népszava, Nyugat.hu, Telex)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek