Az Identitárius Mozgalom akciózott éjjel a magyar határon

Az osztrák belügyminiszter zéró toleranciát hirdetett a jobboldali szélsőséges akciókkal szemben a Burgenland és Magyarország közötti határon.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter zéró toleranciát mutat a jobboldali szélsőséges akciókkal szemben a burgenland-magyar államhatáron, Rohonc (Rechnitz) közelében, az Identitárius Mozgalom akcióit a Magyarországgal való államhatáron az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség is szorosan figyelemmel kíséri.

Körülbelül 60 jobboldali szélsőséges tartózkodott a Rohonc melletti határvidéken, hogy megakadályozzák az illegális határátlépéseket. Nem ez volt az első ilyen akciójuk Burgenlandban. Ezúttal a Szövetségi Rendőrség egységei is követték a „séta” névre keresztelt akciót, úgyhogy elég nagy volt az élet a rohonci határban szombat éjjel. Incidens nem történt - írja az ORF.at .

Karl Nehammer belügyminiszter a jobboldali szélsőségek elleni határozott fellépésre figyelmeztetett. Rámutatott, hogy az önkéntes határvédők a taktikai bűnügyi rendőri munkát is megzavarják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek