Vesztegzárat rendeltek el Lettországban

A kávézók, mozik, színházak és koncerttermek bezárnak, az éttermek pedig csak elvitelre kínálhatnak ételt.

Egyhónapos vesztegzárat rendelt el hétfőn Lettországban Krisjanis Karins miniszterelnök, mivel az országban kiújult a koronavírus-járvány, miközben alacsony a beoltottak aránya.

A lezárás csütörtökön kezdődik és november 15-ig tart, a kijárási tilalom este 8-tól reggel 5-ig tart, a kávézók, mozik, színházak és koncerttermek bezárnak, az éttermek pedig csak elvitelre kínálhatnak ételt.

Csak az élelmiszereket és alapvető szükségleteket árusító üzletek maradhatnak nyitva, és a dolgozó lakosság nagy részének távmunkát kell végeznie, kivéve az építőipart, a közlekedést és más, távmunkával nem végezhető munkaköröket.

Az iskolák is átállnak a távoktatásra. A kivételt csupán az első három évfolyam képez, a legfiatalabb diákok továbbra is járhatnak iskolába.

Az intézkedéseket valószínűleg a keddi kormányülésen vagy a szerdai parlamenti ülésen módosítják, mielőtt szavazásra bocsátanák a törvényhozásban.

Lettország 1,9 millió lakosának kevesebb mint fele kapta meg a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját. A múlt héten minden nap rekordot döntött a fertőzések száma, hétfőn 1253 új esetet és hét halálesetet regisztráltak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek