Két menekült holttestét találták meg egy kisbuszban a határnál

Az embercsempész elmenekült, hajtóvadászat indult ellene.

Az osztrák-magyar határszakaszon, a cinfalvi (Siegendorf) Pußta környékén két menekült holttestére bukkantak egy mikrobuszban. Mellettük további 26 menekültet is elkaptak a hatóságok. A Burgenlandi Tartományi Rendőr-igazgatóság szóvivője szerint a mikrobuszt a Bundesheer katonái vonták ellenőrzés alá, ekkor derült ki, hogy migránsokat szállít, az embercsempész elmenekült. A rendőrség szerint a két férfi halálát rossz egészségi állapotuk és dehidráltságuk okozta. A többi menekült nem szorult orvosi segítségre, őket vízzel látták el.

Az embercsempész ellen hajtóvadászat indult, osztrák és magyar oldalon egyaránt. A közösségi médiában többen arról számoltak be, hogy a környező utakon osztrák és magyar rendőrök állítanak meg és ellenőriznek szinte minden autót, főleg osztrák rendszámúakat.

A két szerencsétlen holttestének felfedezése után hajtóvadászat indult a csempészek után.
Thomas Lenger, Monatsrevue / BVZ

(ORF Burgenland, BVZ, LPD Burgenland)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek