Megrendülten nyilatkozott Hans Peter Doskozil a menekülttragédia kapcsán

Burgenland tartományfőnöke megrendült az újabb menekülttragédia kapcsán. Mint közleményében írta, ijesztő a párhuzamosság a 2015-ös tragédiával kapcsolatban, amikor egy hűtő-teherautóban 71 menekült holttestére bukkantak szintén a burgenlandi határ közelében.

Ez az eset is megmutatja az embercsempész bűnözők brutalitását és embertelenségét. Együttérzünk az áldozatok hozzátartozóival.

2015-ben egyébként Doskozil még burgenlandi rendőrfőkapitányként tevékenykedett, így közelről látta az akkori tragédiát.

A tartományfőnök szerint az eset ugyanakkor rávilágít arra, hogy az osztrák menekült- és migrációs politika nem tanult semmit a 6 évvel ezelőtti esetből. "Egy összeurópai reformra van szükségünk a menekültügyekkel kapcsolatban. Már az EU-n kívül meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy az érintettek menekültstátuszhoz folyamodjanak, ezzel is elejét véve az embercsempészetnek és a veszélyes menekülési útvonalaknak" -mondta Doskozil.

(Heute.at)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek