Magyar rendszámú volt az a furgon, amiben életét vesztette a két menekült

Egyelőre nincs hír arról, hogy elfogták volna az embercsempészt. Éjjel hőkamerás drónok röpködtek a Tómalom környékén is.

Magyar rendszámú volt az a sárga Renault furgon, amiben tegnap két menekült holttestét is megtalálták a Cinfalvánál(Siegendorf).

Mint az enyugat.hu is megírta tegnap, két menekült holttestére bukkantak egy mikrobuszban. Mellettük további 26 menekültet is elkaptak a hatóságok. A Burgenlandi Tartományi Rendőr-igazgatóság szóvivője szerint a mikrobuszt a Bundesheer katonái vonták ellenőrzés alá, ekkor derült ki, hogy migránsokat szállít, az embercsempész elmenekült. A rendőrség szerint a két férfi halálát rossz egészségi állapotuk és dehidráltságuk okozta. A többi menekült nem szorult orvosi segítségre, őket vízzel látták el.

A sofőr elmenekült, a magyar rendszámú furgon viszont valószínűleg tele van nyomokkal.
Kurier.at

A Kurier.at azt írja, a két menekült, az első információk szerint súlyosan kiszáradtak és ez okozta a halálukat. Erőszak nyomait egyelőre nem észleltek rajtuk. Sajtóinformációk szerint a két férfi 25 és 30 év közötti volt.

A járműben utazó összes menekült férfi volt.

A sofőr elmenekült és egyelőre nincs hír arról, hogy megtalálták volna, pedig hatalmas hajtóvadászat indult, amiben a magyar hatóságok is részt vettek. Helikoptereket, drónokat és szolgálati kutyákat is bevetettek, miután minden határátlépőt is átvizsgáltak tegnap. Az ingázók órákig álltak a sorban hazafelé.

Sopronkőhidán és Tómalom környékén élő olvasóink jelezték, látták és hallották a levegőben köröző hőkamerás drónokat, ahogy a környéket pásztázzák.

Az ORF.hu szerint a furgon utasai szíriaiak és kurdok voltak, azt egyelőre nem lehet tudni, milyen nemzetiségűek voltak az elhunytak.

A két fiatalember halála önmagában is megrázó, de újra felidézi azt a borzalmat is, amikor Parndorfnál 71 menekült holtteste került elő egy kamionból 2015-ben. Gyerekek, nők, egész családok fulladtak meg magyar területen a lezárt kocsiban. A három fő gyanúsítottat azóta életfogytiglanra ítélték Magyarországon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek