Rendhagyó értekezlet a soproni kamarában

A szülőknek tartott tájékoztatót a nagy érdeklődés miatt megismétlik.

Hova tovább, merre tovább? címmel pályaválasztási értekezletet tartottak a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarában, amelyre a 7.-8. osztályos tanulók szüleit és osztályfőnökeit hívták meg.

- A kamarai pályaorientációs feladatok fókuszában az elmúlt években a tanulók voltak. Nekik készültek a kiadványok, kisfilmek, kamaránk őket vitte szakmai versenyekre, mint például a Szakma Sztár Fesztiválra, vagy a szakmák Európa bajnokságaként ismert EUROSKILLS-re. A tanulók részt vehettek üzemlátogatásokon is, amelyek során egy-egy soproni, vagy Sopron környéki cég életébe tekinthettek be. A szülők megszólítása új elem, ami sikeresnek tűnik - fogalmozott Kováts Árpád, a kamara titkára.

Szülőknek szólt a pályaválasztási értekezlet a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarában.
kamara

Rövid ráhangolódás után, amit Kozma Adrienn kamarai pályaorientációs tanácsadó tartott, a jelenlévők hasznos beiskolázással kapcsolatos információkat hallhattak Marek Jánostól, a Soproni Tankerületi Központ igazgatójától. Többek között megismerkedhettek az elmúlt évek továbbtanulási trendjeivel és számos jó tanácsot kaphattak a felvételi jelentkezési lapok kitöltésével kapcsolatban is. Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Központ főigazgatója bemutatta a választható iskolákat, iskolatípusokat, a választható szakirányokat és részletesen kitért a 2021-től minden szakképzésben részt vevő tanulónak járó tanulmányi ösztöndíjra illetve az anyagilag még kedvezőbb tanulói munkaszerződéses rendszerre.

- A meghirdetett programra két nap alatt betelt a rendelkezésre álló létszám, amit ötven főben limitáltunk - folytatta a kamara titkára. A nagy érdeklődésre való tekintettel, november 3-án, 16.30 órakor változatlan előadói körrel megismétlik a programot. Jelentkezni a titkarsag_KUKAC_sopronikamara_PONT_hu e-mail címen lehet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek