Bécsben meghosszabbították a járványintézkedéseket

A korlátozások némelyike szigorúbb, mint az ország más területein.

A járványnak még nincs vége – jelentette ki Michael Ludwig, Bécs polgármestere, miután szakértőkkel konzultált a járványhelyzetről. Az egeztetés eredménye az lett, hogy a bécsi járványintézkedéseket meghosszabbítják. Eredetileg a hónap végén jártak volna le, de most november végéig érvényesek.

Bécs már eddig is a saját útját járta és szigorúbb intézkedéseket hozott. Ausztriában egyre több a fertőzöttek száma, Bécsben viszont nincsenek nagy ugrások a számokban. A polgármester ezt úgy értékelte, hogy a fővárosban stabilabb a helyzet.

Annak biztosítása érdekében, hogy ez továbbra is így maradjon, a korlátozásokat fenn kell tartani - idézte Ludwig polgármestert az ORF.at . Aki bárba vagy klubba akar menni, vagy részt kíván venni egy 500 főnél nagyobb rendezvényen, oltassa be magát vagy igazolja a védettségét. PCR-teszt is alkalmazható, a gyors antigénteszteket viszont a főváros nem fogadja el.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere.
© C.Jobst / PID

Bécs a kiskereskedelmi szektorban is szigorúbb; kizárólag FFP2 maszkokra támaszkodnak.

Bejelentették azt is, november 2-tól ismét ingyenes lesz Bécsben az influenza elleni védőoltás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek