Négynyelvű lett a Burgenlandi Népújság

A BVZ hetilapban ettől a héttől fogva a német mellett az őshonos népcsoportok nyelvén, azaz horvát, magyar és roma nyelven is jelennek meg tartalmak.

Ettől a héttől kezdve német mellett horvát, magyar és roma nyelven is jelennek meg cikkek a burgenlandi népújságban, azaz a BVZ hetilapban. A kezdeményezés a HKDC (Horvát Kultúr- és Dokumentációs Központ), valamint a Burgenlandi magyar és roma kultúregyesületek kezdeményezésére valósult meg.

Martin Ivancsics, a HKDC, valamint a horvát népcsoporttanács elnöke hangsúlyozta: számára nagy öröm, hogy Burgenland fennállásának 100-ik jubileuma alkalmából egy ilyen egyedi ajándékot adhat át a tartományban élő népcsoportoknak.

Az újság népcsoportnyelvű cikkei is alátámasztják Burgenland kulturális és etnikai sokszínűségét és ennek fontos szerepét Ausztriában.

E héttől minden egyes népcsoport nyelvén rendszeresen jelennek meg cikkek a BVZ népcsoport-oldalán, írja a magyarok.orf.at .

enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek