Hamis kereseti igazolásokat állított ki a soproni cégvezető

Három hónap alatt közel kilenc millió forint hitelhez juttatta foglalkoztatottjait.

A nő 2016 októberében létrehozott egy munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó céget. Az ott foglalkoztatott személyek közül legalább kilencnek valótlan kereseti igazolásokat állított ki, melyeken keresztül hitelfelvételek történtek Sopronban.

A hamis tartalmú kereseti igazolásokkal az elkövetők 2017 októbere és decembere között 8.869.786 forint kárt okoztak.

A hitelkeretből az elkövetők legtöbbször azonnal műszaki cikkeket vásároltak, melyeket általában a céget képviselő nő választott ki.

A Soproni Járási Ügyészség a nővel szemben 14 rendbeli csalás miatt és 16 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat. A többi kilenc személlyel szemben a hitelfelvételi alkalmak és kísérletek számához igazodó rendbeliségben ugyancsak csalás bűncselekmény és hamis magánokiart felhasználásának vétsége a vád.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek