Emléktáblát kap Zeltner Ferenc Brennbergbányán

A Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat javaslatát tárgyalja csütörtökön a közgyűlés: Zeltner Ferenc költőnek állítanak emléktáblát Brennbergbányán.

A 110 éve született brennbergi költő, Zeltner Ferenc emlékére állítana hetven centiméter magas posztamensen álló emléktáblát Brennbergbányán a Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat. A Szent Borbála téren, a sétaút mellé tervezett táblához az OMSZI Intézményfenntartó Közhasznú Nonprofit Kft. pozitív elbírálása is szükséges, amennyiben ez megérkezik, az emlétábla felavatásának valószínűleg nem lesz akadálya. Az ünnepélyes avatást már november 7-re tervezi a nemzetiségi önkormányzat.

Franz Zeltner 1911-ben született Brennbergbányán és itt is hunyt el 1992. február 28-án. Egyik leghíresebb versét, Az én két nyelvem címűt, ma is gyakran szavalják a magyarországi németek ünnepségein.

A posztamensen álló emléktábla már el is készült.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek