Bővítik az FFP2 maszk követelményét Felső-Ausztriában

A növekvő CoV-számok miatt az FFP2 maszk követelményét kiterjesztik Felső-Ausztriában. Péntektől minden üzletben, bevásárlóközpontban és kulturális intézményben, például múzeumokban és könyvtárakban minden vásárlónak FFP2 maszkot kell viselnie.

Az állami válságstáb 300-ra emelte a felső-ausztriai kórházak normál osztályain a Covid 19-es betegek ágyainak számát. Az intenzív osztályon 333 ágy van, ebből hétfő óta 37 foglalt. Ezzel Ausztria elérte az első kritikus kapacitáskihasználási határt: a rendelkezésre álló intenzív ágyak több mint tíz százalékát Covid 19-es betegek foglalják el - írja az ORF.at .

A jelenleg karanténban lévők több mint egyharmada az oktatási szektorból, azaz iskolákból, egyetemekről és óvodákból érkezik.

A felső-ausztriai kríziscsoport szerint az intenzív osztályos betegek 75,7 százaléka nincs teljesen immunizálva. A járvány kitörése óta Felső-Ausztriában 1856 halálesetet jelentettek a Covid-19-hez kapcsolódóan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek