Harminc milliárd forint támogatást kap a Soproni Egyetem

Aláírták a Soproni Egyetem hosszútávú finanszírozási megállapodását.

Hosszú távú közfeladat-finanszírozási szerződést írt alá a kormány és a Soproni Egyetem fenntartója, a Soproni Egyetemért Alapítvány, amelynek értelmében az egyetem működtetésére a 2022-től 2026-ig terjedő időszakban összesen több mint 30 milliárd forint állami támogatást biztosít a kormányzat.

A megkötött szerződés stabil, kiszámítható, hosszú távon tervezhető költségvetést garantál az egyetem számára. A támogatás felhasználásában a legnagyobb hányadot az immár teljesítmény-indikátorokkal mért oktatási tevékenység képviseli. A cél a lemorzsolódás csökkentése és az, hogy a hallgatók az adott képzéshez rendelt időszak alatt szerezzék meg oklevelüket, diplomájukat.

A támogatás felhasználásában a másik jelentős rész a kutatás és művészeti alkotótevékenység, amelyek az oktatáshoz hasonlóan a fenntartható megoldásokat helyezik a középpontba. Harmadik célterületként az infrastruktúra és az aktív hallgatói élet lehetőségeinek fejlesztését fogalmazta meg a szerződés.

A 2027. január 31-éig érvényes közfeladat-finanszírozási szerződés a korábbi évekhez képest jelentős forrásnövekedést jelent az egyetem számára az eddigi alapfeladatok ellátására, valamint az Erdészeti Tudományos Intézet működtetésére - írja közleményében az egyetem.

A megkötött finanszírozási megállapodás stabil alapot biztosít a magas színvonalú szakmai munkához, így ahhoz is, hogy jelentős, teljesítmény alapú bérfejlesztést, valamint az oktatási és kutatási területeken infrastrukturális beruházásokat is végrehajtson az egyetem, amelynek célja, hogy a fenntarthatósággal kapcsolatos oktatási és kutatási területeken nemzetközi szinten jelentős szereplővé váljon.

A szerződést a kormány nevében Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a Soproni Egyetemért Alapítvány részéről pedig a kuratórium elnöke, Csányi Sándor írta alá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek