Kormányinfó: járványellenes intézkedéseket jelentettek be

A csütörtök délelőtti kormányinfón járványellenes intézkedéseket jelentett be Gulyás Gergely. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány három intézkedésről hozott döntést:

  • A munkaadók szervezeteinek javaslatára a cégek előírhatják az oltást az alkalmazottaknak.
  • A közösségi közlekedésben november 1-től kötelező lesz a maszkviselés.
  • Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat rendelnek el, a szociális intézményekben ezt a tilalmat az intézményvezetők rendelhetik el.

Gulyás a Telex beszámolója szerint az önkormányzatokat is felszólította arra, hogy döntsenek arról, előírják-e saját dolgozóiknak a koronavírus-vakcinákat.

Az ATV kérdésére Gulyás egyértelműsítette, hogy egyelőre két oltásra vonatozik az, hogy a munkáltató kötelezően előírhatja a munkavégzés feltételeként az oltottságot. Aki pedig nem hajlandó beoltatni magát, fizetés nélküli szabadságra kell küldeni. Ha pedig egy éven keresztül fenn kell tartani a rendkívüli intézkedést, akkor egy év elteltével el is lehet bocsátani. – részletezte a kormányzati döntést újságírói kérdésre Gulyás, aki szerint az oltás beadatásának határidejéről az „egy-két nap múlva” megjelenő kormányhatározat rendelkezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek