Három új kisbolt is nyílik a Soproni járásban

Magyarországon 121 településen nyílik új kisbolt a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Ezzel olyan helyeken is nyílhat újra élelmiszerüzlet, ahol akár évtizedek óta nem volt.

Az októberi sajtótájékoztatón Gyopáros Alpár a Győr-Moson-Sopron megyei Maglócát emelte ki, ahol 18 éve zárt be a kisbolt, a helyieknek pedig reményük sem volt arra, hogy új nyisson. Most egy cég viszont több, mint 44 millió forint támogatást nyert a településen. A környéken egyébként Zsédenyben, Velemben és Cákon is nyílhat kisbolt.

A régi bolt helye Hidegségen
enyugat.hu

Jó hír, hogy a Soproni járásban három településen is lesz újra bolt. Hidegségen a B&T e-Spejz.hu Kft. kapott több, mint 61 millió forint támogatást kisbolt nyitására. Csáfordjánosfán Némethné Bencsik Anita kapott 66,4 millió forint támogatást, Röjtökmuzsajon pedig Tri-Home Kft. nyithat boltot, erre 57,7 millió forintot kaptak.

Magyar Falu Programos bolt arculati mintája
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Arról a tegnapi napon írt több hazai hírportál is, hogy a Magyar Falu Programban résztvevő vidéki kisboltoknak egységes arculattal is kell rendelkezniük. A megjelent arculati kézikönyv szól arról, hogy a bolt utcafrontjának matricái, a hirdetőtáblák, a nyitva tartást jelző táblák, a cégér, a vászontáskák, sőt még az esetlegesen közösségi médiás oldallal rendelkező kisbolt weboldala is egységes arculattal kell, hogy rendelkezzenek, melyben még a betűtípust is megszabták.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek