Alig maradt felújítatlan utca a Kurucdombon

A város útjai az elmúlt néhány év alatt eszméletlen tempóban újultak meg Sopronban. Ebből pedig természetesen a Kurucdomb sem maradhatott ki.

Kár lenne tagadni, az elmúlt néhány évben rengeteg soproni utca újult meg. Sok helyen cserélték a közműveket, az útburkolat pedig új kopóréteget, vagy térkövet kapott. Persze van még jó néhány utca, ami hátra van (például Kossuth Lajos utca, Móricz Zsigmond utca, stb...), de örüljünk annak is, ami már most megvalósult. A legtöbb helyen ugyanis nem csak az út aszfaltja, de a járda is megújult.

Felújított Kurucdomb sor és Bercsényi utca
A megújult Bercsényi utca. A fotóra kattintva galéria nyílik.
Keszei László

Legutóbb a Kurucdomb sor/Bercsényi utca és a Lóki sor került átadásra. Előbbi helyen viszonylag komplex felújításra is sor került, ami hónapokig eltartott. Cserébe lettek végre kijelölt parkolóhelyek is. Tulajdonképpen az egész Kurucdombon már alig van olyan utca, ahol ne lenne kiváló minőségű az útburkolat.

Felújított Lóki sor
A felújított Lóki sor. A fotóra kattintva galéria nyílik.
Keszei László

Azt viszont azért hozzá kell tenni, hogy Sopronnak számtalan olyan új városrésze van, ahol azért nincs szilárd útburkolat, mert ehhez jelentős összeget kellene a lakóknak befizetni, néhol pedig azért nem újul meg az útburkolat, mert az adott útszakaszt nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút üzemelteti.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek