Háromdimenziós zebrát festettek az Erzsébet utcában

Elsőre cigarettacsikkeknek tűnhetnek, de valójában ezek is csak zebracsíkok: 3D-ben. Sopronban ugyanis az Erzsébet utca-Deák tér sarkán elkészült az első ilyen háromdimenziós gyalogátkelőhely. A piros alapú felfestés egyébként semmi más célt nem szolgál, mint egy sima zebra: felhívni a figyelmet az itt áthaladni kívánó gyalogosokra.

Keszei László

Az úttal itt egyébként párhuzamosan fut a kerékpársáv is, ami érdekes módon továbbra sem kapott fehér felfestést, emellett a kerékpársáv BALOLDALÁN található a gyalogátkelőhely tábla is, így technikailag arra nem vonatkozik az elsőbbségadási kötelezettség, hiszen a kerékpársávon nincs zebra. Ez eddig is így volt, de az ember azt hihetné, hogy egy ilyen fejlesztés esetén gondolnak a kerékpárosokra. Hát nem. Mellesleg a korábbi "ne nézd a telefonodat" felfestés is a gyalogátkelőhely és a kerékpársáv KÖZÉ lett felfestve, mintha az a kerékpársáv ott sem lenne, azon ne lenne forgalom.

A kerékpársávra nem került felfestés
Keszei László

A közösségi médiában egyébként szinte mindenki pozitívan fogadta az újdonsült, feltűnőbb gyalogátkelőhelyet, a többség szerint még több helyre lehetne ilyet festeni. Ugyanakkor sokan azt is megjegyezték, hogy Sopronban a gyalogátkelőhelyek megvilágítása nem mindenhol megfelelő.

Kerékpáros halad el a kerékpársávon, a zebra mellett
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek