Vasárnap eldől, bezár-e egész Ausztria

Egyre nagyobb a nyomás az osztrák kormányon. Szakértők zárást sürgetnek, a politika viszont még megosztott a kérdésben. Vasárnapra viszont döntést ígérnek.

Vasárnap a kormány és a tartományi kormányzók a hétfőn alkalmazandó további szigorításokról tárgyalnak. Mint már írtuk , Alexander Schallenberg kancellár pénteki bejelentése szerint hamarosan Ausztria-szerte lezárásra kell számítania azoknak, akik nem kaptak védőoltást a koronavírus ellen, és nem is gyógyultak fel belőle. Szakértők azt javasolták a kormánynak, hogy a beoltott és lábadozó emberek számára is tegye kötelezővé az FFP2 maszk beltéri viselését, és legyen követelmény a PCR-teszt. Rámutattak, hogy egy beteg jelenleg 1,4 másik embert fertőz meg, ezért nagyon fontos a fertőzési láncok megszakítása.

Az Osztrák Egészségbiztosítási Pénztár (ÖGK) vezérigazgatója, Bernhard Wurzer attól tart, hogy mindenki számára – beleértve a beoltottakat is – zárlatra lesz szükség. Egy ilyen intézkedést csak a be nem oltott személyek esetében nagyon nehéz végrehajtani. Az orvosszövetség pozitívabban látja az intézkedéseket. Szekeres Tamás orvoskamarai elnök elmondta, hogy az oltatlanok elzárása az oltatlanok "motivációja" is lehet.

Ausztriában egyre feszültebb a helyzet. Pénteken két tartomány már zárt és közzé tették azt is , hogy az egészségügyben kötelező lesz az oltás. Az elmúlt huszonnégy órában összesen 13 152 új fertőzést és 48 halálesetet regisztráltak. Egy héttel ezelőtt, november 6-án 9943 koronafertőzés volt.

Forrás: ORF.at , BVZ.at , Heute.at

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek