Ausztria hétfőtől húsz napra bezár

Osztrák lapinformáció szerint a hivatalosan még nem közölt döntés hétfőn lép hatályba. Az oltottaknak húsz nap, az oltatlanok még nem láthatják a végét.

A döntést egy kemény éjszakai küzdelem során hozták meg a tiroli Achensee egyik pertisau szállodájában. A Heute.at jól értesült, már tényként közli, hogy egész Ausztria ismét kemény zár alá kerül. A hivatalosan még nem közölt döntés hétfőn lép hatályba.

Az iskolákat is be kell zárni – csak annyian dolgozhatnak, hogy azokra a gyerekekre, akiket máshol nem tudnak elhelyezni, vigyázzanak.

A lap információi szerint a beoltott emberekre vonatkozóan a zárlatnak meghatározott ideje lesz: 20 nap. Az oltatlanok számára viszont maradnak a korlátozó intézkedések.

Ausztriában az általánosan kötelező oltás bevezetését is fontolgatják, ezt februárra tervezik, addig népszerűsítik az emlékeztető oltásokat.

A két különösen érintett szövetségi tartomány, Felső-Ausztria és Salzburg csütörtökön bejelentette, hogy ismét zár alá helyezik. Néhány órával később Bécs, Burgenland és Karintia vörös kormányzói jelentették be elsőként, hogy "szolidaritásból" csatlakoznak. "Senki sem sziget, mi mind Ausztria vagyunk. Szolidaritást vállalunk a többi szövetségi állammal, ahogy ők velünk" - jelentette be Hans Peter Doskozil Burgenland kormányzója.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek