Bíróra támadt a játékos a Fertőszéplak-Nagylózs focimeccsen

A 84. percben 0-5 vendégvezetésnél le kellett fújni a mérkőzést Fertőszéplakon. Súlyos fegyelmi vétségeket állapított meg az MLSZ megyei igazgatósága.

A 84. percben félbeszakadt a Fertpszéplak-Áderbau – Nagylózs SK mérkőzés a labdarúgó Megyei III. Sopron A. csoport 13. fordulójában, mivel a hazai csapat játkosa a kiállítása után verekedést kezdeményezett az őt kiállító játékvezetővel. A még november elején történt esetre egy drukker hívta fel az enyugat.hu figyelmét és a tőle kapott információkkal fordultunk az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságához. Akkor még vizsgálták az ügyet, mára megszülettek a döntések is.

"A Fertőszéplaki SK labdarúgója a 2021. november 7-én játszott Fertőszéplaki SK – Nagylózsi SK, Megyei III. osztályú felnőtt bajnoki mérkőzés 84. percében megsértette a játékvezetőt, aki ezért piros kártyával kiállította. Ezután a pályát vonakodva hagyta el, majd egy bójával megdobta a játékvezetőket, ezért a játékvezető a mérkőzést félbeszakította. Ezután önmagából kikelve a játékvezető felé futott, akit meg akart ütni és rúgni, de nem találta el. Ezután ismételten szidalmazni kezdte a játékvezetőt..." - áll a döntés indoklásában az MLSZ irataiban. Ott az elhangzott szidalmakat szó szerint idézik, ettől mi most megkímélnénk az Olvasót. A szavak után tettek is következtek, a jegyzőkönyv szerint a játékos a bírót és a partjelzőket "az öltözőépületből való távozásukkor is súlyosan sportszerűtlen módon fenyegetett".

Ezek után egyértelmű, hogy az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság Fegyelmi Bizottsága megállapította: a labdarúgó a fegyelmi vétséget elkövette, ezért 2021. november 7-től 2024. június 30-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltja.

Mint megtudtuk, a focistának ebben az idényben ez volt a második kiállítása, pályafutása során pedig a tizenkilencedik... Augusztusban a Harka ellen játszott a csapata, amikor - idézet a jegyzőkönyvből - "a mérkőzés 69. percében törlesztő szándékkal hátulról ellenfele után csúszott és a stopliját fegyverként használva ellenfele bokáját eltalálta. Ezért a játékvezető piros kártyával kiállította. Ezután tömegjelenet alakult ki, ekkor ellenfelének a következőket kiabálta: „A kurva anyádat!”" A Fertőszéplaki SK akkor is pénzbüntetést kapott, mert a mérkőzés lefújása után nem volt biztosítva a rend és a játékvezető személyi biztonsága.

A november 7-iki mérkőzés miatt százezer forintra büntette a a fegyelmi bizottság a fertőszéplaki csapatot. Nemcsak játékosuk sportszerűtlen viselkedése miatt, hanem mert nem biztosították az előírt feltételeket.

- A rendezői névsorban szereplő három fő helyett csak egy személyen volt rendezői mellény, de ő sem segített a játékvezetőknek, mikor a labdarúgó megdobta őket. Ezért a játékvezető a mérkőzést félbeszakította. Mikor a focista üldözte a játékvezetőt, majd meg akarta ütni és rúgni, akkor már egy fő hazai rendező megjelent és a játékvezetők bekísérésében részt vett a vendég játékosokkal. A mérkőzés 20 perccel később kezdődött, mert a vonalak nem voltak láthatóak és a hazai csapat nem tudta felvonalazni a pályát. Így bójákkal kellett helyettesíteni a vonalakat - sorolja a jegyzőkönyv a hiányosságokat. Emiatt hat soron következő hazai bajnoki mérkőzés rendezési jogát megvonta az etikai bizottság, de ezt a rendelkezést 2022. június 30-ig felfüggesztette.

Az eset sajnos nem egyedi és nem is annyira ritka, mint amennyire az igazi focirajongók szeretnék. Minden idényben van két-három ilyen súlyos eset.

- Ezért is nehéz a játékvezetők toborzása és megtartása, mert ilyen agresszió után egy fiatal játékvezetőnek nyilván nem sok kedve lesz mérkőzést vezetni - erősítette meg Péter Tamás, az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság Fegyelmi Bizottságának titkára, amikor az ilyen esetek hosszútávú, káros következményeiről kérdeztük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek