Hatalmas tömeg tüntetett Bécsben

Letartóztatások is voltak.

Az osztrák hírügynökség szerint több tízezer ember bénította meg a bécsi városközpontot szombaton, a rendőrség szerint körülbelül 38 ezren vettek részt a megmozdulásokon, az FPÖ 100 ezer résztvevőről beszélt. A koronavírus-járvány miatti lezárások ellen tüntetettek az osztrák fővárosban.

Még dél előtt tüntetők vonultak át a városon és gyülekeztek például a Heldenplatzon. A rendőrség több mint 1300 fővel, valamint rendőrkutyákkal volt akcióban. Több száz tüntető utazott Bécsbe vonaton a szövetségi államokból, sokan autóbusszal érkeztek belföldről és külföldről is, majd a Mariahilferstrassén vonultak fel. A rendőrség véletlenszerűen ellenőrizte a buszokat a város határában - írja az ORF.at .

Az 50-nél több résztvevőt számláló bemutatókon mindenkinek FFP2 maszkot kellett volna viselnie, kivéve, ha minden résztvevő rendelkezik 2G igazolással. A rendőrség hangosbemondással hívta fel a figyelmet erre.

Az APA szerint legalább egyszer megpróbálták kiragadni egy rendőr fegyverét a tokból. A Ringen pirotechnikai tárgyakat gyújtottak meg, sörösdobozokkal és műanyag palackokkal dobálták a rendőröket. Legalább tíz embert letartóztattak. Több aktivista sárga csillagot viselt a Dávid-csillaghoz dőlve „oltatlan” felirattal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek