Az oltható lakosság 84 százaléka már kapott vakcinát Burgenlandban

Ezzel Ausztria legvédettebb tartománya.

Vasárnap Burgenland elérte a 75 százalékos határt a CoV elleni védőoltások tekintetében – jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A burgenlandiak háromnegyede kapta meg az első vakcinát - ez az oltható lakosság 84 százaléka.

„A burgenlandi út sikeres út. Ezt igazolja a kórházaink viszonylag stabil állapota is. A lakosságszámot tekintve Burgenlandban a legalacsonyabb a Covid-19-terhelés az intenzív ágyakon” – idéhzte Doskozilt az ORF .

A burgenlandiaknak eyébként 14 százaléka kapta meg eddig a harmadik, emlékeztető oltást.

A hat burgenlandi oltóközpontban - Golsban, Müllendorfban, Mattersburgban, Oberpullendorfban, Oberwartban és Heiligenkreuzban - minden héten, szerdától vasárnapig van lehetőség regisztráció nélküli oltásra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek