Licisták nyerték a Hűség 100-at

Licisták nyerték a Soproni Széchenyi István Városi Könyvtár Hűség 100 elnevezésű vetélkedőjét, sőt, a második helyezett csapat is a Líceumé, ráadásul a különdíjat is az iskola diákja nyerte!

A háromfordulós, úgynevezett digitális információkereső vetélkedőt a soproni népszavazás századik évfordulója alkalmából hirdette meg a városi könyvtár a 7. és 8. osztályosok számára. A háromfős csapatok izgalmas feladatokat kaptak, például weblapot kellett szerkeszteniük vagy a városban kellett megkeresniük a kérdésekre adandó válaszokat. A licisták nagyon jól vették az akadályokat, s végül az első- és a második helyezést is elhozták, sőt, a különdíjat is.

- Bogdán Györgyi tanárnőtől hallottunk a versenyről, és érdekesnek találtuk a lehetőséget. Azt mondjuk nem gondoltuk, hogy ilyen nehéz lesz, de egyre jobban belejöttünk. Amikor pedig kiderült, hogy nagyon jól állunk, igazán belehúztunk - meséli a három barátnő a 7. B-ből: Magyar Júlia, Miszori Nóra és Lendvai Abigél. Nevet is kellett találniuk maguknak, ők voltak a versenyben a Líceumi Rikkancsok. Filmet forgattak, Thurner polgármester után kutattak, fotókat kerestek - nem csoda, hogy megnyerték a versenyt! Farkas Ciprián polgármestertől vették át az oklevelet és a könyvtár ajándékait, ahogy a többi díjazott is. Az első helyezettek egy-egy tabletet és több Hűség 100 logóval díszített ajándéktárgyakat kaptak.

Bálizs László tanár úr lelkesítette a másik sikeres csapatot. A Hűségvárosi Trió tagjai a 8. A-s Nagy Dániel, Gyolcs Bence és Cser Barna. Ők a számos ajándék mellett e-bookokat kaptak.

- Szeretjük a történelmet és szeretjük Sopront, ezért amikor a tanár úr szólt a lehetőségről, jelentkeztünk. Nem bántuk meg! Szerintünk a weboldalas feladat volt a legkirályabb! Nagyon jó kis verseny volt - mondják a fiúk, hozzátéve: rengeteg új dolgot is megtudtak Sopronról és a népszavazásról.

A városi verseny különdíjasa Duschanek-Jauk Sára. Igazán megérdemelten kapta a kiemelt elismerést.

- Nekünk is volt egy csapatunk, mi voltunk a Sivatagi Futócsigák, csakhogy a társaim az egyik forduló idején nem tudtak eljönni, így egyedül mentem el a versenyre. Azt hiszem, azt díjazták a szervezők, hogy nem adtam fel...

Sára jutalma is a rengeteg ajándéktárgy és az e-book volt - és kitartásának elismerése.

A városi könyvtár versenyén első, második és különdíjat érdemlő diákok Bálizs tanár úrral.
Soproni Líceum
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek