Licisták nyerték a Hűség 100-at

Licisták nyerték a Soproni Széchenyi István Városi Könyvtár Hűség 100 elnevezésű vetélkedőjét, sőt, a második helyezett csapat is a Líceumé, ráadásul a különdíjat is az iskola diákja nyerte!

A háromfordulós, úgynevezett digitális információkereső vetélkedőt a soproni népszavazás századik évfordulója alkalmából hirdette meg a városi könyvtár a 7. és 8. osztályosok számára. A háromfős csapatok izgalmas feladatokat kaptak, például weblapot kellett szerkeszteniük vagy a városban kellett megkeresniük a kérdésekre adandó válaszokat. A licisták nagyon jól vették az akadályokat, s végül az első- és a második helyezést is elhozták, sőt, a különdíjat is.

- Bogdán Györgyi tanárnőtől hallottunk a versenyről, és érdekesnek találtuk a lehetőséget. Azt mondjuk nem gondoltuk, hogy ilyen nehéz lesz, de egyre jobban belejöttünk. Amikor pedig kiderült, hogy nagyon jól állunk, igazán belehúztunk - meséli a három barátnő a 7. B-ből: Magyar Júlia, Miszori Nóra és Lendvai Abigél. Nevet is kellett találniuk maguknak, ők voltak a versenyben a Líceumi Rikkancsok. Filmet forgattak, Thurner polgármester után kutattak, fotókat kerestek - nem csoda, hogy megnyerték a versenyt! Farkas Ciprián polgármestertől vették át az oklevelet és a könyvtár ajándékait, ahogy a többi díjazott is. Az első helyezettek egy-egy tabletet és több Hűség 100 logóval díszített ajándéktárgyakat kaptak.

Bálizs László tanár úr lelkesítette a másik sikeres csapatot. A Hűségvárosi Trió tagjai a 8. A-s Nagy Dániel, Gyolcs Bence és Cser Barna. Ők a számos ajándék mellett e-bookokat kaptak.

- Szeretjük a történelmet és szeretjük Sopront, ezért amikor a tanár úr szólt a lehetőségről, jelentkeztünk. Nem bántuk meg! Szerintünk a weboldalas feladat volt a legkirályabb! Nagyon jó kis verseny volt - mondják a fiúk, hozzátéve: rengeteg új dolgot is megtudtak Sopronról és a népszavazásról.

A városi verseny különdíjasa Duschanek-Jauk Sára. Igazán megérdemelten kapta a kiemelt elismerést.

- Nekünk is volt egy csapatunk, mi voltunk a Sivatagi Futócsigák, csakhogy a társaim az egyik forduló idején nem tudtak eljönni, így egyedül mentem el a versenyre. Azt hiszem, azt díjazták a szervezők, hogy nem adtam fel...

Sára jutalma is a rengeteg ajándéktárgy és az e-book volt - és kitartásának elismerése.

A városi könyvtár versenyén első, második és különdíjat érdemlő diákok Bálizs tanár úrral.
Soproni Líceum
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek