Közösen készülnek az Alpokalján és a Fertő-parton az éttermek

A Kulinart-programban résztvevő három helyi étterem Bíró Lajos sztárséf vezetésével közösen készül fel a decemberi Kulinart-hétre.

A soproni Erhardt és Zakant éttermek, illetve a hegykői Tornácos különleges vállalkozásba fogott az Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesülettel közösen. Tematikus gasztronómiai heteket szerveznek, amelynek a lényege, hogy a részt vevő vendéglátóhelyek térségük termékeit dolgozzák fel konyháikban, azoknak kiemelt figyelmet szentelve az étlapjukon.

A következő, decemberi hétre közös felkészülést is szerveztek az éttermek, amelynek segítője Bíró Lajos. A sztárséfről annyit érdemes tudni, hogy 2009-ben elvállalta a Mesterszakácsok című televíziós vetélkedő bírájának szerepét. 2012-ben nyitotta meg budai Vendéglő a Kisbíróhoz nevű éttermét, majd 2015-ben a rántott húsáról híres Buja Disznókat a Hold utcai piacon. Bock Bisztró Balaton néven 2014-ben indult a vonyarcvashegyi étterme.

A két napos, november 26-i és 27-i fórum keretében szó lesz a modern vidéki gasztronómiáról, tálalási variációkról, modern konyhatechnológiáról és természetesen receptekről is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek