Közösen készülnek az Alpokalján és a Fertő-parton az éttermek

A Kulinart-programban résztvevő három helyi étterem Bíró Lajos sztárséf vezetésével közösen készül fel a decemberi Kulinart-hétre.

A soproni Erhardt és Zakant éttermek, illetve a hegykői Tornácos különleges vállalkozásba fogott az Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesülettel közösen. Tematikus gasztronómiai heteket szerveznek, amelynek a lényege, hogy a részt vevő vendéglátóhelyek térségük termékeit dolgozzák fel konyháikban, azoknak kiemelt figyelmet szentelve az étlapjukon.

A következő, decemberi hétre közös felkészülést is szerveztek az éttermek, amelynek segítője Bíró Lajos. A sztárséfről annyit érdemes tudni, hogy 2009-ben elvállalta a Mesterszakácsok című televíziós vetélkedő bírájának szerepét. 2012-ben nyitotta meg budai Vendéglő a Kisbíróhoz nevű éttermét, majd 2015-ben a rántott húsáról híres Buja Disznókat a Hold utcai piacon. Bock Bisztró Balaton néven 2014-ben indult a vonyarcvashegyi étterme.

A két napos, november 26-i és 27-i fórum keretében szó lesz a modern vidéki gasztronómiáról, tálalási variációkról, modern konyhatechnológiáról és természetesen receptekről is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek