Figyelmetlenül égette az ágakat, leégett a tető

A kert karbantartását vállalta, csaknem leégette megbízói otthonát.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az 51 éves férfi egy Győr melletti településen megegyezett egy családi ház tulajdonosával, hogy vállalja a kert karbantartását. Ezért egy nyári nap a ház előtt, az utcán gyűjtötte össze a kertből a kivágott bokrokat, egyéb növényi hulladékokat. A következő nap, a délutáni órákban megkezdte az összegyűjtött növények elégetését, azonban gondatlanul járt el, a tűz belekapott a ház előtti száraz cserjékbe, és onnan átterjedt a családi ház tetőszerkezetére.

A férfi észlelte a tüzet, és a szomszédok segítségével értesítette a tűzoltókat, de mire kiértek már a teljes tetőszerkezet lángolt. A tűzoltóknak ezt követően sikerült a tüzet lokalizálni, sikerült megakadályozni, a tűz tovább terjedését az épületen belül és a szabadban is.

Az eset során személyi sérülés nem történt, azonban az épületben és a bent lévő ingóságokban kb. 19 millió forint kár keletkezett.

A vádlott felelőtlen magatartásával megszegte a helyi hulladék égetést szabályozó rendeletben, valamint az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban foglaltakat, és emiatt fennállt a lehetősége, hogy mások megsérülnek, vagy további anyagi javakban keletkezik kár.

A vádlott ellen az ügyészség gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt emelt vádat. Vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni - áll a megyei főügyészség sajtóközleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek