VERITAS-konferencia Sopronban a népszavazás utóéletéről

Haza, Szeretet, Hűség – A soproni népszavazás utóélete címmel tartanak konferenciát november 24-én, szerdán Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban -írja a Magyar Hírlap.

A találkozót Sopron városa és a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár (VERITAS) szervezi. A konferencián egyebek között jelen lesz és felszólal Farkas Ciprián polgármester, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Szakály Sándor, a VERITAS főigazgatója, aki egyben a délelőtti ülésszak elnöki tisztét is betölti.

Az érdeklődők sok más mellett megtudhatják, hogyan lett Nyugat-Magyarországból Burgenland, illetve a helyi főiskola diákjai miféle szerepet játszottak a környéken zajlott felkelésben. A rendezvény nyilvános. A részvétel alapfeltétele az oltási védettséget igazoló dokumentum bemutatása és az érvényes védelmi rendszabályok szigorú betartása.

( Magyar Hírlap )
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek