Kiemelkedően veszélyesek a Nyugat-Dunántúl útjai

A halálos balesetek száma duplája az Európai Unió átlagának.

Az Európai Unió országútjai világviszonylatban biztonságosnak számítanak, ráadásul a számok folyamatosan javulnak. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne tovább javítani a helyzetet, annál is inkább, mert Nyugat-Dunántúlon például sokkal rosszabb a helyzet, mint az uniós átlag.

Míg Európa útjain egymillió lakosra évente 52 balesetben elhunyt személy jut, addig Nyugat-Magyarországon ez a szám 90, amivel a régió nemcsak Magyarországon, de egész Európában a legrosszabbak között van.

Halálos baleset Karakónál - Suzuki tért át teherautó elé
TM/Nyugat.hu

Az Eurostat térképe nem ad magyarázatot az okokra, de az látszik, hogy nemcsak Kelet-Európában vannak veszélyes utak (például Romániában, Lengyelországban és Horvátországban), de Portugália is erősen narancssárga és vannak hasonlóan veszélyes helyek Belgiumban és Olaszországban is.

Ha átállítjuk a térképet a közúti sérülésekre, akkor meglepődve látjuk, hogy nálunk arányaiban is nagyon magas a halállal végződő balesetek száma, ami újabb találgatásokra ad okot. Például az autók műszaki állapotára, az utakra és a vezetési kultúrára vonatkozóan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek