Sanyarú sorsú telefonfülkék

Nemrég olvashattunk arról, hogy hamarosan eltűnhetnek a telefonfülkék Ausztriából. Magyarországon egyelőre ez a helyzet nem fenyeget, számuk, és kihasználtságuk ugyanakkor egyre inkább csökken. Pedig egy lemerült mobil, elfogyott egyenleg, vagy segélyhívás esetén továbbra is jó szolgálatot tudnak tenni.

Sopronban az egyik legismertebb telefonfülke a nagyposta bejárata mellett található. Korábban a bejárattól balra is volt kettő, most viszont már csak a gyalogátkelőhellyel szemben lévő van meg. Igen lerongyolódott állapotban. Az elmúlt évtizedből több fotóm is van a telefonfülke kitört üvegeiről, azokat viszont szemmel láthatóan cserélték többször. Mégis, újra és újra ripityára törnek valahogy. Emellett a telefonfülke fém váza is korróziónak indult már, festést sem mostanában látott a felépítmény.

Telefonfülke Sopronban, a Széchenyi téren
enyugat.hu

Hasonlóan rossz állapotú telefonfülke egyébként a Várkerületen is található, az Ikvahíd sarkán, igaz, legalább az üvege kitörve nincs. Városszerte pedig számtalan helyen találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy egy telefonfülkének már csak a helye van meg, de az nagyon jellegzetesen felismerhetően.

Telefonfülke Sopronban, a Széchenyi téren
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek