Újra élettel töltenék meg Somfalva központját

Ahogy sok más településen, így Somfalván (Schattendorf) is probléma, hogy a faluközpontban számtalan üres üzlet található. Egy kezdeményezés most újra élettel töltené meg ezeket.

A somfalvi Fő utcán (Hauptstraße) jelenleg öt olyan üzlethelyiség is található, mely hosszú évek óta kihasználatlan. Johann Lotter polgármester egy falumegújítási projekt keretében most egy csoportot alapított, melynek koordinátora Anita Bernhardt. Céljuk az, hogy az üres üzlethelyiségekbe ismét élet költözzön, ezáltal a falu központjának látképe is pozitív irányba mozduljon. "Összesen 5 üres üzlethelyiségről van szó a Fő utcán, ezeket akarjuk a lakosság ötleteinek bevonásával újraéleszteni" -mondta Johann Lotter, aki egy saját koncepciót is kidolgozik majd, mihelyst a tulajdonosok is beleegyeztek.

Előzetes tervek pedig már most napvilágot láttak: az egykori Grasl virágbolt helyén például egy önkiszolgáló virágüzletet létesítenének, melyhez eladó nem is kell. Az üzlet tulajdonosa az ötlettől nem zárkózott el. Szóba került még az egykori bank épülete is, itt egy lehetséges kerékpárboltról szólnak a hírek. A BVZ információi szerint a többi üresen álló ingatlan esetében fontos szempont lesz a hagyományok tisztelete és az "iroda a faluban" elv is. "Ezzel az új szerveződéssel szeretnénk a faluközpontot megszépíteni és újra élettel megtölteni" -mondta a polgármester.

( BVZ )

BVZ
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek