Pénteki számok: 11 871 az új fertőzött, elhunyt 162 beteg

Közben újabb rekordot döntött a beadott oltások száma.

11 871 új fertőzöttet igazoltak , ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 068 888 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 866 főre emelkedett - közölte péntek reggel a kormányzati portál.

Tegnap 12 165 új fertőzöttet és 185 elhunytat jelentettek.

Jelenleg 6913 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (tegnap: 6858), közülük 695-en vannak lélegeztetőgépen (tegnap: 680).

Az Oltási akcióhét negyedik napján újabb rekordot döntött a beadott oltások száma, csütörtökön 139 ezer oltást adtak be.

Az akcióhéten összesen már 527 ezer oltás történt, közülük 435 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel és 63 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. A sikerre való tekintettel a kormány meghosszabbítja az Oltási akcióhetet – ezt Orbán Viktor jelentette be péntek reggel rádió interjújában.

A miniszterelnök egyébként nem zárta ki a lehetséges szigorításokat.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) csütörtökön engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, van elég Pfizer-vakcina és a kormány le is kötött további gyermekek oltására való Pfizer vakcinákat .

Közben megjelent az első nagy magyarországi tudományos kutatás (HUN-VE vizsgálat) a védőoltások eredményességéről: Egyértelmű a védőoltások magas hatékonysága.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek