Burgenlandban megugrott a kórházban kezelt Covid-betegek száma

Az osztrák egészségügyi minisztérium adatai szerint az intenzív osztályon ápolt koronavírusos betegek háromnegyede nem oltott.

A hetek óta magas koronavírus-fertőzöttség folyamatos nyomás alatt tartja a kórházakat és az intenzív osztályokat Ausztriában is. A helyzet egyre rosszabb – jelenleg több mint 600 Covid-beteget kezelnek intenzív osztályon Ausztria-szerte.

Egy hónappal ezelőtt 13 Covid-beteg volt a burgenlandi kórházakban, közülük kettő az intenzív osztályon. Csütörtökön 93-an voltak kórházban, közülük 14-en részesültek intenzív orvosi kezelésben - írja az ORF.at .

A burgenlandi 14 intenzív ellátást igénylő betegek közül hármat az Irgalmas Testvérek kórházában ápolnak. Az intenzív osztály egyharmadát Covid-betegek foglalják el. A betegek átlagosan három-hat hétig tartózkodnak az osztályon – mesterségesen lélegeztetve és létfontosságú gépektől függően.

Az osztrák egészségügyi minisztérium adatai szerint az intenzív osztályon ápolt koronavírusos betegek háromnegyede nem oltott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek